De TV van gisteren: NPO 1 onbetwiste nummer één

Ondanks de vele herhalingen blijkt de NPO zo vlak voor de zomerstop het populairst. Met dik 2 miljoen kijkers hield Een tegen 100 de concurrentie op afstand.

Net als vorige week was NPO 1 de sterkste partij. Tussen kunst en kitsch scoorde 1.99 miljoen kijkers en zelfs Erica op reis was in de vooravond goed voor 943.000 kijkers. Terpstra was in de herhaling op Cuba en had daar heel veel lol dankzij rum, sigaren en lekker eten. Zoiets werkt aanstekelijk.

Een tegen 100

Alleen de spelshow met Caroline Tensen was geen herhaling. Op Twitter werd de uitzending meer dan een beetje gewaardeerd, zeker toen een jeugdige deelneemster de strijd aan ging.

Helaas hield de 23-jarige kandidate niet lang stand en werd ze vervangen door een iets oudere kandidate. Maar jong of oud, Caroline behandelde iedereen gelijk.

Kanjers van kinderen zakt in

Kanjers van kinderen verliest in haar tweede week heel wat kijkers. Het integere programma van Nance Coolen debuteerde met 817.000 kijkers, deze week waren dat er nog maar 575.000. Dat maakt Vermoord in het buitenland met 815.000 kijkers het best bekeken RTL 4 programma van de zondagavond. Misschien is Kanjers van kinderen simpelweg te intens om kijkers te trekken.

 

Meer over:

Reageren