De TV van gisteren: NPO 1 overtuigend nummer één

23 april 2017 08:04 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot VARA

De zaterdagavondprogrammering van NPO 1 blijkt wederom een gouden combinatie. De zender trekt op primetime bijna twee keer zoveel kijkers dan concurrent RTL 4.

Het grote, inmiddels niet meer zo geheime, wapen is natuurlijk Mindf*ck dat met 1.95 miljoen kijkers zelfs meer in trek was dan het NOS Journaal van 20.00 uur. Victor Mids ging voor de gelegenheid in klederdracht en liet onder meer Miss Montreal met de mond vol tanden staan. Maar ook De kwis doet het dit seizoen met 1.58 miljoen kijkers beter dan ooit. Al kwamen sommige grappen wel érg hard aan.

Verborgen verleden met graaf Arjen

Een slordige 525.000 mensen zagen hoe Arjen Lubach ging graven in zijn Verborgen verleden en er achter kwam adelijk bloed te hebben. Hij zou zich met een beetje goede wil zelfs graaf kunnen laten noemen. Niet direct een promotie voor de zelfbenoemde farao der Nederlanden, maar toch aardig om te weten.Graaf Arjen bleek een heus slot te hebben. Goed, het is een beetje een bouwval maar wel een belangrijke plek voor de liefhebbers van legendarische kindertelevisie.

RTL 4 blijft onder het miljoen

Waar NPO 1 de juiste mix van programma's heeft gevonden, is het RTL 4 op primetime ondanks grote namen niet gelukt een échte hit te scoren. Janzen & Van Dijk voor al uw bruiloften en partijen sloot het eerste seizoen af met 904.000 kijkers. Daarna deed Humberto Tan het ietsjes beter met 951.000 kijkers voor Het zijn net mensen. Op Twitter had men wel een verklaring voor het uitblijven van het succes van Wendy en Chantals' trouwspelshow: hun kleding.

Meer over