De TV van gisteren: NPO 1 walst over RTL en de rest

18 maart 2018 09:25 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

NPO 1 begon aan haar (vroege) voorjaarsprogrammering en dat bleek een schot in de roos. De zender liet haar concurrentie mijlenver achter zich, met Mindf*ck voorop.

De start van het vierde seizoen van de illusieshow werd gezien door 1.74 miljoen kijkers. Daarmee scoort Victor Mids met afstand het beste van alle amusementsprogramma's op primetime. Daarna deed De kwis het met 1.44 miljoen kijkers ook uitstekend, terwijl de heren en passant onthulden aan hun laatste seizoen bezig te zijn. Daarop bleven nog eens 1.25 miljoen mensen zitten voor de avonturen van Frans Bauer in Amerika

Rokjesdag weinig in trek

RTL 4 wachtte nog even met haar nieuwe programmering en zette in op een film. Maar voordat Rokjesdag begon, keken nog 583.000 mensen naar Benidorm bastards en de boefjes, het verborgen camera programma waarin brutaaltjes en bejaarden gevat uit de hoek komen. Rokjesdag scoorde op de ijzige vroege voorjaarsavond 732.000 kijkers, niet bijster veel voor een relatief nieuwe film. Daarna zakte RTL 4 verder terug met 501.000 kijkers voor Wie ben ik?

En sommige mensen hebben soms gewoon pech...

Geen topcijfers voor Toppers

De Toppers en Irene Moors begonnen op SBS6 aan hun avondvullende zoektocht naar nieuw talent. Maar Topper gezocht! is met 549.000 kijkers niet bepaald een doorslaand succes te noemen. Lead in Lachen om home videos scoorde met 645.000 kijkers aanzienlijk beter.

Blijft de vraag wat je na Topper gezocht! nog kunt kijken op je vrije zaterdag...

 

Meer over