De TV van gisteren: NPO 1 wint de eerste slag

De eerste vrijdag van het nieuwe tv-seizoen is nipt gewonnen door NPO 1. De Vlaamse krimi Witse bleek een absolute topper op primetime met 1.02 miljoen kijkers.

Op dat tijdstip delfde RTL 4 het onderspit met het eenmalige Holland- Belgie. In totaal keken zo'n 855.000 mensen naar deze derby der lage landen. Op zich niet onaardig, maar met kijkcijferkanonnen als Wendy van Dijk, Ruben Nicolai en Jandino Asporaat toch wat magertjes. Later op de avond stonden NPO 1 en RTL 4 gelijk toen zowel Een tegen 100 als Linda's zomerweek 1.018 miljoen kijkers scoorden. Er werd druk getwitterd over het intieme dubbelgesprek dat Linda had met Humberto Tan en Halina Reijn. 

Afscheid Albert Verlinde

In de vooravond nam Albert Verlinde na 15 jaar afscheid van 'zijn' RTL Boulevard met een speciale thema uitzending waarin heel veel lieve mensen nog meer mooie woorden voor de showbizzkenner hadden. Onder meer premier Rutte, Liesbeth List en zelfs Mies Bouwman namen afscheid van Albert. Helaas keken door het zonnige weer relatief weinig mensen: 743.000, goed voor een 12e plek in het kijkcijferklassement.

Next Boy/Girl Band matig uit de startblokken

Er is goed en slecht nieuws voor SBS 6. Om met de opsteker te beginnen: Rad van fortuin zit in de lift omhoog, de vijfde aflevering trok 525.000 kijkers. Daar kan The next boy/girl band alleen nog van dromen. De eerste aflevering van de gloednieuwe talentenjacht werd door 434.000 mensen bekeken en dat is best een tegenvallende score. Voor wie 'm gemist heeft: SBS herhaalt de show vanavond. 

Meer over: