Kijkcijfers woensdag 7 december 2022

De TV van gisteren: NPO bezet de top 3 van kijkcijfers, ook Het Perfecte Plaatje scoort goed

8 december 2022 09:09 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© Videoland still
Er was gisteren een dag geen voetbal en dat is natuurlijk meteen te zien in de dag top 25 van de kijkcijfers. Geen wedstrijden, voorbeschouwingen en nabeschouwingen maar ouderwets het Journaal van 20:00 uur (2 miljoen) dat de lijst aanvoert. Gevolgd door het Journaal van 18:00 uur (1,3 miljoen) en EenVandaag (bijna 1,2 miljoen).

Ook het nieuws van RTL van 19:30 uur kan bijna rekenen op 1,2 miljoen kijkers.

Het Perfecte Plaatje

Nog vier vrouwen waren over voor een nieuwe aflevering van Het Perfecte PlaatjeTrijntje OosterhuisTina de BruinLinda Hakeboom en Geraldine Kemper streden om een plekje in het vliegtuig naar IJsland voor de (halve) finale. 1 miljoen kijkers gingen ervoor zitten. Ook was er emotie bij de deelnemers bij het zien van het drieluik dat geschoten werd door Linda. Het thema was vrijheid en zij koos ervoor om met haar drieluik 'vrijheid van kanker' uit te beelden waarbij ze ook Ruud de Wild als model en medestrijder op de foto vroeg.

De Oranjewinter

Het was de vraag of De Oranjewinter de knallende cijfers boven de miljoen vol zou houden gisteren. Het programma zakte iets (984.000), maar kan nog steeds rekenen op een hoop kijkers voor de buis ondanks dat het dan een voetballoze avond was. En dit keer met Rob Kemps aan tafel die nog wel iets uit te spreken had met de heren. 

Geef om je hersenen

Op NPO1 was gisteren een special te zien over de impact van een hersenaandoening. In een programma Geef om je hersenen van Omroep MAX en de Hersenstichting kwamen onder anderen Mariska Bauer en Viggo Waas hun verhaal vertellen. 961.000 kijkers stemden op dit programma af.

Meer over