Kijkcijfers van zondag 13 augustus 2023

De TV van gisteren: NPO domineert dankzij voetbal en Kasteelvrouwe Emmy

14 augustus 2023 09:31 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Omroep MAX

De NPO heeft een goed weekend achter de rug wat de kijkcijfers betreft. De publieke omroep zag twee teruggekeerde programma’s de hoogste kijkcijfers van de zondag behalen.

De Eredivisie is namelijk weer begonnen en de samenvattingen om 19.00 uur, zoals gebruikelijk met het bord op schoot, werden door 1.304.000 voetballiefhebbers bekeken. Zij zagen landskampioen Feyenoord direct punten verspelen in eigen huis tegen Fortuna Sittard (0-0, red.). Ook was te zien hoe AZ dankzij een 5-1 zege op Go Ahead Eagles na speelronde 1 de koploper van de vaderlandse competitie werd.

Kasteelvrouwe Emmy

Ook Kasteelvrouwe Emmy keerde terug op de buis bij de publieke omroep. De realityserie van Omroep MAX ging eveneens door de grens van één miljoen kijkers en was na het NOS journaal en dus de Eredivisie de nummer drie in de lijst van Stichting KijkOnderzoek. Emmy, oud-deelneemster aan Ik Vertrek, wordt in Kasteelvrouwe Emmy gevolgd in haar kasteel in Frankrijk. Het vorige seizoen was eveneens wekelijks goed voor een miljoen kijkers.

Zomergasten 

Theo Maassen was voor de vierde week op rij te zien met Zomergasten. Deze keer zat schrijfster Bibi Dumon Tak bij de cabaretier en interviewer aan tafel, maar met 384.000 kijkers was de aflevering met Tak wel de minst bekeken van de serie tot nog toe. Naar de aflevering van vorige week met Khadija Arib keken 637.000 mensen. In de eerste twee afleveringen stonden kosmoloog Thomas Hertog en cinematograaf Hoyte van Hoytema centraal. Daar keken respectievelijk 493.000 en 447.000 mensen naar.

Meer over