Kijkcijfers zondag 5 juni

De TV van gisteren: NPO scoort goed met Dorst, Het Dorp en Floortje

6 juni 2022 08:52 | kijkcijfers | Door Renee Brouwer

© Annemieke van der Togt
Gisteravond domineerde NPO televisiekijkend Nederland. De omroep scoorde hoge cijfers met Boerderij van Dorst, Het Dorp en Floortje Naar Het Einde Van De Wereld.

In de tweede aflevering van Boerderij van Dorst kwamen Gordon en Anouk Raven van Dorst een handje meehelpen op de boerderij. En dat leverde niet alleen 913.000 kijkers op, maar ook mooie, openhartige gesprekken en hilarische momenten. Zo vertelde Gordon over zijn drugsverslaving en Anouk over hoe belangrijk haar zes kinderen voor haar zijn.

Op Twitter was er veel lof voor Gordon en Anouk:

Het Dorp

Een ander NPO-programma dat gisteravond veel kijkers trok, was Het Dorp met 895.000 kijkers. Dit keer reisden acteur Huub Stapel en schrijver Wim Daniëls naar Schiermonnikoog voor het echte dorpsgevoel. Kijkers waren dolenthousiast:

Ook operazanger Francis van Broekhuizen, die sinds zes jaar in Nootdorp woont, toverden bij veel kijkers een glimlach op het gezicht:

Floortje Naar Het Einde Van De Wereld

882.000 kijkers zagen hoe Floortje Dessing in Floortje Naar Het Einde Van De Wereld naar het Zweeds-Argentijnse koppel Magnus en Virginia in Urugay reisde. Ze woonden eerder in Noorwegen, maar emigreerden voor de rust naar Urugay. Voor de kijkers was het vooral een aflevering om even lekker weg te dromen:

RTL4

RTL4 scoorde met Postcode Loterij: Eén Tegen 50 (865.000 kijkers), RTL Boulevard (738.000 kijkers) en Humberto (671.000 kijkers). SBS6 bleef gisteravond een beetje achter met 460.000 kijkers voor Shownieuws en 406.000 kijkers voor Million Dollar Island.

Meer over