De kijkcijfers van zondag 28 juni 2020

De TV van gisteren: NPO scoort met Op1 en Britse bakcreaties

29 Juni 2020 08:55 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Mark Bourdillon / Love Productions
De meeste kijkers zetten zondag hun televisie op NPO 1. En dus behaalde Op1 zondagavond de beste kijkcijfers en The great British bake off was ook behoorlijk in trek. 

The Great British Bake Off deed het traditiegetrouw goed. De bakcreaties die overzees gemaakt worden, werden door 1.059.000 kijkers aanschouwd. Zij zagen hoe de twintigjarige Jamie, of was het stiekem toch Max Verstappen, de tent moest verlaten.

Rel

Ook Op1 deed het meer dan behoorlijk, niet in de laatste plaats omdat Wilfred Genee aan tafel zat om te praten over de racismerel rondom Veronica Inside. Dat zorgt er zelfs voor dat de uitzending van vanavond, waarin recordinternational Wesley Sneijder over zijn nieuw verschenen biografie zou komen praten, werd afgelast. Naar Op1, met Fidan Ekiz en Jeroen Pauw als presentatieduo, keken zondagavond 1.352.000 belangstellenden.

Best bekeken

SBS6 zag de herhaling van Mr. Frank Visser rijdt visite tot 762.000 kijkers komen en dat was op de laatste zondag van juni direct genoeg voor een vijfde plek in de kijkcijferlijst. RTL bleef ietwat achter, want Love is in the air met Robert ten Brink moest het met 665.000 kijkers doen. Het best bekeken programma van de zondag was het NOS journaal van 20.00 uur. Daar stemden 1.910.000 mensen op af.

Meer over