De kijkcijfers van zondag 19 januari 2020

De TV van gisteren: NPO smult van kijkcijfers Heel Holland bakt

20 Januari 2020 08:37 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Roland J. Reinders

NPO blijft smullen van de kijkcijfers in deze periode. Nadat het zaterdag het best bekeken programma van de dag had met Wie is de Mol? was een dag later Heel Holland bakt de nummer één.

Naar de zesde aflevering van het zevende seizoen van Heel Holland bakt keken ruim 3,2 miljoen mensen. Daarmee hield het Omroep MAX-programma het NOS journaal van 20.00 uur (2.568.000 kijkers) en de samenvattingen van de Eredivisie (1.998.000 kijkers) achter zich. De bijenzwerm bij de bloementaart zorgde voor nogal wat extra stress, maar de kandidaten lieten zich er niet door uit het veld slaan. Arjen deed dat overigens wel. Hij moest als laatste man de tent verlaten.

Stilstaan bij overlijden Martin Elferink

Aan het einde van de aflevering werd door de makers van Heel Holland bakt stilgestaan bij het overlijden van Martin Elferink, de echtgenoot van presentator André van Duin. Er kwam een zwart-witfoto van de op 55-jarige leeftijd overleden Elferink in beeld en Omroep MAX-baas Jan Slagter sprak een aantal woorden. "Hij was de steun en toeverlaat van André en altijd aanwezig en betrokken bij de opnames van Heel Holland bakt. We zullen hem ontzettend missen en wensen André heel veel sterkte met dit enorme verlies."

Politie scoort nagenoeg hetzelfde 

De eerste aflevering van het laatste seizoen van Smeris trok 428.000 kijkers naar NPO3. Dat aantal was enigszins vergelijkbaar met Wegmisbruikers op SBS6. RTL4 wist met Holland-België 622.000 kijkers te trekken op de zondag.

Meer over