Kijkcijfers donderdag 16 juni

De TV van gisteren: NPO1 houdt kijkers vast met Ten Minste Houdbaar Tot

17 juni 2022 09:05 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Screenshot NPO
Met dit prachtige weer kijken we nauwelijks tv, zo blijkt wel uit de kijkcijfers van de donderdagavond. Zelfs Ten Minste Houdbaar Tot wist op primetime geen miljoenenpubliek te trekken.

Enkel het NOS Journaal van 20:00 uur slaagde daarin: daar keken 1,4 miljoen mensen naar.

Ten Minste Houdbaar Tot

Voor Anna (Ricky Koole) en Paul (Ruben van der Meer) stond er in deze derde aflevering van Ten Minste Houdbaar Tot, waar 867.000 kijkers naar keken, een weekendje weg op de planning ter gelegenheid van Pauls promotie. Alleen terwijl Anna in de veronderstelling was dat ze hier een mini-vakantie van zouden maken inclusief natuurlijk de nodige romantiek, had haar man heel andere plannen. Hij werd flink opgeschrokt door zijn baas Jacky, tot grote ergernis van Anna.

The Great British Bake Off

NPO1 kan ondanks het lekkere weer alsnog terugkijken op een prima tv-avond. Naast Ten Minste Houdbaar Tot zijn namelijk ook Op1 (685.000 kijkers) en The Great British Bake Off (583.000) op redelijke hoogte terug te vinden in de kijkcijferlijst. De kijkers van die laatste zagen hoe de overgebleven bakkers zich waagden aan brood: van de klassieke Italiaanse focaccia, vijftien ciabatta-broodstengels tot een driedimensionaal en decoratief ontwerp van melkbrood. Om van te smullen!

Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

RTL4 weet kijkers beduidend minder te vermaken met Race om de Ringen (483.000) en Humberto (535.000). Dit in tegenstelling tot SBS6 die gisteravond juist drie programma's in de top-10 wist te krijgen. Kijkers zaten vooral klaar voor Vandaag Inside (829.000), Hart van Nederland (714.000) en het altijd spraakmakende Mr. Frank Visser Doet Uitspraak. Ditmaal moest de bekende rechter een burenruzie zien te sussen in Fijnaart: buurman Ad kon namelijk duidelijk niet meer door één deur met Andy en Annet.

Meer over