Kijkcijfers donderdag 30 juni

De TV van gisteren: NPO1 overtuigt met Ten Minste Houdbaar Tot en The Great British Bake Off

1 juli 2022 09:25 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© AVROTROS
NPO1 heeft zichzelf op de donderdagavond weer bewezen. Met programma's als Ten Minste Houdbaar Tot en The Great British Bake Off domineert de zender opnieuw de kijkcijferlijst.

Ook scoorde Op1 (729.000) beduidend meer kijkcijfers dan concurrent Humberto (662.000).

Ten Minste Houdbaar Tot

In de nieuwste aflevering van Ten Minste Houdbaar Tot, die gisteravond werd bekeken door zo'n 934.000 mensen, draaide het allemaal om... seks. Anna (Ricky Koole) werd namelijk behoorlijk overvallen door een libidopiek en wist totaal niet wat ze met zichzelf aan moest. Haar man Paul (Ruben van der Meer) had het namelijk te druk om gehoor te geven aan deze behoeften. En zelfs Anna's duwtje in de rug die zo uit Fifty Shades of Grey had kunnen komen, liep tot niets uit.

The Great British Bake Off

De kijkers die daarna andere behoeften wilde vervullen (lees: hun honger wilde stillen) konden naar The Great British Bake Off kijken, die draaide om Duits gebak. De overgebleven bakkers waagden zich onder meer aan een Prinzregententorte, een taart met acht lagen biscuit en chocoladecrème. Uiteindelijk zagen 745.000 mensen bij wie dat voortreffelijk ging en bij wie het allemaal in de soep liep.

Race om de Ringen

RTL4 kon op de donderdagavond duidelijk niet opboksen tegen deze ijzersterke programmering van NPO1. De zender scoorde op de vooravond nog 830.000 kijkers met RTL Boulevard waarin Danny de Munk zijn verhaal deed. Ook bleven er 1,2 miljoen mensen hangen voor het RTL Nieuws van 19:30 uur. Daarna zakte het compleet in: Beau van Erven Dorens' Race om de Ringen kwam niet verder dan 484.000 kijkers.

Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

Waar SBS6 de afgelopen weken nog redelijk kon meebewegen door Vandaag Inside, is dat tijdens de zomerstop van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp wel anders. De zender valt met programma's als Hart van Nederland (656.000) en een herhaling van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak (641.000) net buiten de top-10. Om het over de andere programma's nog maar niet te hebben.

Meer over