Kijkcijfers woensdag 11 januari

De TV van gisteren: Ome Willem zet de Khalid & Sophie-studio op stelten

12 januari 2023 08:23 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NPO Start
De talkshow Khalid & Sophie had gisteravond hoog bezoek. Niemand minder dan Edwin Rutten, ook wel bekend als Ome Willem, koos er namelijk voor om daar zijn tachtigste verjaardag te vieren. En dat ging dan ook niet geruisloos voorbij.

Het bleef nog lang onrustig in de studio.

Khalid & Sophie

Hoewel het er eerder in de studio's van Khalid & Sophie nog wat schimmeriger aan toeging door een botsing tussen BVNL-politicus Wybreb van Haga en klimaatactivist Hannah Prins, was daar toen Edwin Rutten de beurt kreeg weinig meer van te merken. De acteur wist de boel namelijk compleet op stelten te zetten door zijn beroemde 'deze vuist op deze vuist' in te zetten. En hij kreeg iedereen mee: zelfs de 695.000 kijkers thuis.

De Slimste Mens en Over Mijn Lijk

De NPO1 kan sowieso terugkijken op een prachtige avond als het aankomt op de kijkcijfers. De zender is op deze donderdagochtend met maar liefst vijf programma's terug te vinden in de top-10, waaronder De Slimste Mens (2,3 miljoen kijkers), EenVandaag (1 miljoen) en Over Mijn Lijk: De Reünie. Net als vorig week hielden de kijkers van die laatste het niet droog bij de verhalen van alle deelnemers en nabestaanden. 

Married at First Sight

Je vraagt je bijna af: viel er voor de niet-NPO1-kijker dan nog wel wat te beleven? Ja, zeker. Zo werd de RTL4-kijker getrakteerd op flink wat drama in de nieuwste aflevering van Married at First Sight (965.000 kijkers). Het was namelijk Martijn die in deze uitzending zijn vrouw Nicole liet weten zich gekleineerd te voelen. Op steun van de kijkers hoeft hij echter niet te rekenen: zij weten nog dondersgoed hoe hij zich gedroeg toen Nicole achter het stuur zat.

Weinig succes voor SBS6

Voor SBS6 is het maar goed dat Vandaag Inside volgende week weer begint. De zender is namelijk slechts vier keer terug te vinden in de top-25 van de dag. En dat is met Hart van Nederland (516.000 kijkers), Je Huis op Orde (458.000), Lang Leve de Liefde (422.000) en tot slot bleven er ook nog 373.000 mensen hangen voor een nieuwe aflevering van I Love Vandaag Inside, waarin opnieuw met bekende gasten werd teruggeblikt op de hoogte- en dieptepunten van René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee. 

Meer over