De kijkcijfers van zaterdag 1 juni 2019

De TV van gisteren: Ondertussen In Nederland onderuit tegen voetbal

De televisie bleef grotendeels uit tijdens de eerste zomerse zaterdag van juni. Alleen Veronica wist dankzij voetbal boven het miljoen te komen. 

De zender had dan ook een mooi aanbod voor de liefhebber: de finale van de Champions League tussen Tottenham en Liverpool werd door 1.71 miljoen mensen gezien. aarvoor trok de uitzwaaiwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen aan de vooravond van het WK in Frankrijk een uitstekende 697.000 kijkers.

RTL en NPO hebben het nakijken

Doorgaans domineren NPO 1 en RTL 4 de zaterdagavond, maar ditmaal hadden ze het beide moeilijk. Op 1 kwam Beste zangers 10 jaar niet verder dan 661.000 kijkers. De tweede aflevering van Ondertussen in Nederland leverde een kleine 300.000 kijkers in ten opzichte van haar debuut en kwam uit op een zorgwekkende 537.000 kijkers. Ook Bankgiro miljonairs leverde in ten opzichte van de 997.000 kijkers een week eerder, maar met 800.000 kijkers maakte Robert ten Brink wél het best scorende amusementsprogramma van de avond.

Andere tijden in de herhaling

Wie niet om sport, muziek of spelshows gaf, kon onder meer terecht op NPO 2 waar Andere tijden in de herhaling aandacht besteedde aan verdwenen beroepen als voddenpikkers, melkboeren en kolenhandelaars. Voor veel van de 275.000 kijkers was dat een feest van herkenning.

Meer over:

Reageren