De TV van gisteren: Ontroerende documentaire Fernando Ricksen trekt 510.000 kijkers

25 april 2017 08:38 | kijkcijfers | Door Televizier

© RTL 7

Maar liefst 510.000 mensen waren maandagavond getuigen van de documentaire Fernando Ricksen - De finale strijd. Zij werden geraakt door het verhaal van de oud-voetballer.

Voormalig voetballer Fernando Ricksen kreeg in 2013 de diagnose ALS. Om de wereld te laten zien wat ALS precies inhoudt, liet hij zich acht maanden lang volgen door de camera’s van RTL 7. De beelden waren maandagavond te zien in de documentaire Fernando Ricksen - De finale strijd, die voor veel ontroerende berichten op Twitter zorgde. 

Spoorloos

Ontroerende verhalen voerden maandagavond de boventoon. Bijna 1,6 miljoen mensen zagen hoe Miguel in Spoorloos zijn woede opzij zette, om zijn vader eindelijk weer in de ogen te kunnen kijken. Toch had men het op de sociale media vooral over de werkgever van Miguel: tv-kok Robert Kranenborg.

Trippers

Trippers, het vervolg op Spuiten en slikken op reis, trok 175.000 kijkers naar NPO 3. In de eerste aflevering bezocht Tim Hofman de Dandora Dumpsite, waar dagelijks het afval van 4 miljoen mensen wordt gestort. Tot ieders verbazing is de vuilnisbelt voor veel mensen hun thuis. 

Meer over