Kijkcijfers donderdag 16 april 2020

De TV van gisteren: Oogappels best bekeken amusement

Oogappels blijft scoren. De BNNVARA-dramaserie was met 1,1 miljoen kijkers het best bekeken amusementsprogramma van de avond.

Het succes van Oogappels werd niet overtroffen, maar de rest van de NPO 1 programmering deed er zeker niet voor onder. De tweede aflevering van Floortje blijft hier was prima bekeken met 939.000 kijkers. Op1 kwam nét boven het miljoen uit aan 't eind van de avond.

Lachen in de herhaling

Waar GTST gister nog het miljoen aantikte, zakte de soap ditmaal terug naar 776.000 kijkers. Dat aantal zakte nog een tikje naar 775.000 kijkers voor een compilatie aflevering van De TV kantineOndanks alle eerder geziene hoogtepunten, was er online vooral veel lof te ontwaren voor het persiflageprogramma. Na een uurtje lachen was het tijd voor Jinek dat een ietwat ondergemiddelde score van 766.000 kijkers noteerde.

NPO 3 in de middenmoot

NPO 3 debuteerde donderdag op primetime de nieuwe realityserie 100 dagen voor de klas waarin Tim den Besten en Nicolaas Veul hun opwachting maakten als docent. Het kon op 422.000 kijkers en heel wat positieve bijval online rekenen. Voorafgaand aan het egodocument maakte De keuringsdienst van waarde met 686.000 kijkers en een aflevering over geblikte tomaten het best bekeken NPO 3-programma van de avond.

Meer over: