Tranentrekker

De TV van gisteren: Oogappels raakt kijkers misschien nog het meest in slotaflevering

16 november 2023 09:32 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© Still Uitzendinggemist
Week na week weet Oogappels de kijkers te raken. En ook gisteren tijdens de slotaflevering zijn de mensen voor de buis zwaar onder de indruk. Wederom komen kijkers superlatieven te kort. Van foto's van dozen tissues tot rake woorden als 'zo sterk als het seizoen begon, zo ijzersterk eindigt ie' en 'Oogappels is net als wij, met de tijd steeds beter'.

De kijkers kunnen niet wachten op het volgende seizoen.

Personages

In de laatste aflevering van Oogappels zijn er verschillende personages die weten te raken. Ramsey Nasr krijgt volop lof voor zijn vertolking van personage Erik. Hij moest afscheid nemen van zijn vader en schrijft een emotionele speech. Ook Merel (Malou Gorter) en Hansje (Juna de Leeuw) kunnen op complimenten rekenen. Kijkers zijn verdrietig dat het seizoen van de Televizier-Ring winnende serie afgelopen is.

VI

Niemand minder dan Geert Wilders was gisteravond aan de beurt om plaats te nemen aan tafel bij Vandaag Inside. Na Frans Timmermans en Dilan Yesilgöz-Zegerius was het nu tijd voor de PVV-lijsttrekker. En zorgde voor veel commentaar op X - voorheen Twitter.

Een perfect plaatje

Ook deze week is het weer tijd om van een fotograferende BN'er afscheid te nemen in Het Perfecte Plaatje. Maar als we X mogen geloven, zijn de meningen onder de kijkers flink verdeeld. Niek Roozen komt met creatieve beelden en dat moet maar net de smaak van de kijker en de jury zijn. Uiteindelijk trekt een van de BN'ers toch aan het kortste eind. Opvallend is dat er geklaagd wordt over onder meer de opdrachten, maar ook over de deelnemers en überhaupt (het niveau van) het huidige seizoen.

Brand

De tv-kijkende kinderen in Nederland hebben geschrokken voor de buis gezeten. De kleding en daarmee mogelijk de nieuwe stoomboot van Sinterklaas heeft vlamgevat. Hoewel het eigenlijk elk jaar wel goed komt, hebben de Pieten het nu wel heel bont gemaakt. Jonge en oude Kijkers van Het Sinterklaasjournaal zagen hoe een steekvlam zorgde voor paniek op de boot. En dus kwam de bekende 'chaos'-trui van Dieuwertje goed van pas.

Meer over