Kijkcijfers woensdag 9 november

De TV van gisteren: Oogappels sluit vierde reeks prachtig af met 1,17 miljoen kijkers

10 november 2022 09:05 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Still NPO Start
Het vierde seizoen van Oogappels zit erop! Gisteravond sloot de reeks - onder toeziend oog van bijna 1,2 miljoen mensen - af.

De dramaserie was daarmee het best bekeken programma op primetime. Enkel het NOS Journaal van zowel 20:00 uur (2,1 miljoen) als 18:00 uur (1,45 miljoen), het RTL Nieuws (1,3 miljoen) en EenVandaag (1,2 miljoen) werden meer bekeken.

Oogappels

Deze laatste aflevering van het vierde seizoen Oogappels zat - zoals we gewend zijn - weer vol hoogte- en dieptepunten voor de diverse karakters. Zo vierden Chris, Sammie en Danny dat ze waren geslaagd, terwijl publiekslieveling Merel (Marlou Gorter) te horen kreeg dat haar dochter Merel voorlopig geen contact wil.

Toch eindigde de serie alsnog vol hoop en wel door een wijze uitspraak van Beppie Melissen: "Accepteren dat iets niet gaat zoals je wil, is hartstikke ingewikkeld. Je hebt daar zo'n wijze spreuk over: dat je de moed moet hebben om te veranderen wat je kan veranderen en moet accepteren aan dat waar je niets aan kan doen." 

Het Perfecte Plaatje

De tweede plek was gisteravond voor RTL en hun succesformule Het Perfecte Plaatje. De 997.000 kijkers zagen hoe Tina de Bruin voor de derde keer op rij met de hakken over de sloot doorging. Voor Najib Amhali was er daarentegen minder goed nieuws: de cabaretier moest na een shoot met zijn eigen vrouw en de bekende foodshoot de competitie verlaten. Ook deze week besloot de jury namelijk geen save in te zetten.

Sinterklaasjournaal en Mart op de Piste

Wat verder opvalt? Vooral dat NPO3 (ook wel bekend als NPO Zapp) een zender is van uiterste. Zo wist Het Sinterklaasjournaal van Dieuwertje Blok om 18:00 nog 1 miljoen kijkers aan zich te binden, maar daarna ging het gauw bergafwaarts. Mart Hoogkamers' Mart op de Piste trok immers slechts 116.000 kijkers, gevolgd door het evenmin scorende Blind Getekend (106.000) en Welmoed en de Sexfakes (159.000)

Meer over