Kijkcijfers vrijdag 6 januari 2022

De TV van gisteren: ook nieuwe talentenjacht Ministars bezorgt SBS6 dramatische kijkcijfers

7 januari 2023 09:00 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© William Rutten
Het zit SBS6 niet mee. De zender kampt met dramatische kijkcijfers, zo ook vrijdagavond. Primetime trok de aftrap van de muziekwedstrijd Ministars slechts 376.000 kijkers. Daarmee behaalde de show onder presentatie van Wendy van Dijk en Britt Dekker niet eens de kijkcijfer top 25.

In Ministars nemen kinderen tussen de 8 en 15 jaar een videoduet op met hun grote idool. Eigenlijk een mix van The Voice Kids en Onmogelijke Duetten, dus. Juryleden Snelle, Sanne Hans (Miss Montreal) en Rolf Sanchez beoordelen de jonge kandidaten en ook het publiek in de zaal mag van zich laten horen. De favoriet wint een riante geldprijs van 25.000 euro. Op Twitter klinken overwegend positieve geluiden, maar ook kritische noten over 'weer een talentenshow' en 'een slecht aftreksel van The Voice Kids'.

De 10 vragen 

Om nog even bij SBS6 te blijven: vrijdagavond was de laatste aflevering van de eerste De 10 vragen-reeks te zien. Met 407.000 kijkers voor Patricia Paay bij Rob Kemps, is het de slechts bekeken aflevering van de show. 

Chantals Pyjama Party

De aftrap van het nieuwe seizoen van Chantals Pyjama Party bezorgt RTL 4 met 865.000 kijkers plek 6 in de kijkcijfertop 25. Geen flop, maar wel een ietwat teleurstellend begin, als je je bedenkt dat de zender vorige week nog ruim 2 miljoen kijkers trok met The Masked Singer. Sommige kijkers zijn niet te spreken over de 'humor' in de show.  

Op Zoek Naar 

NPO 1 zit momenteel gebakken met vier dagen per week De Slimste Mens. Op vrijdag is het de beurt aan Op Zoek Naar om primetime kijkers te scoren voor de publieke zender. Deze keer keken 727.000 kijkers naar de talentenjacht waarin de nieuwe Danny en Sandy voor in Grease de musical gezocht wordt. Er klinken kritische noten over het niveau en de muziekkeuze in de show.

Schaatsen

Een Huis Vol moest op NPO 1 wijken voor het EK schaatsen, waar op 1.06 miljoen kijkers op afstemden. Studio Sport was goed voor 1.113.000 kijkers. 

Het water komt 

Grote verrassing van de avond was de documentaireserie Het water komt: een documentaireserie over de Watersnoodramp, naar aanleiding van de zeventigste herdenking. De serie levert NPO 2 met 954.000 kijkers plek 5 in de kijkcijfer top 25 op en geeft daarmee dus alle talentenshows en Chantal Janzen het nakijken. Kijkers zijn lovend over de vierdelige docureeks en de presentatie van Winfried Baijens.

Meer over