De TV van gisteren: Ook Pauw wint van RTL Late Night

21 maart 2017 08:35 | kijkcijfers | Door Televizier

© Annemieke van der Togt

Niet Eva Jinek maar Jeroen Pauw staat weer aan het roer van de dagelijkse talkshow op NPO 1. En ook hij scoorde een stuk een stuk beter dan concurrent RTL Late Night.

De eerste aflevering van Pauw trok 883.000 kijkers op NPO 1, tegen RTL Late Night 562.000. Vorig jaar was het nog precies andersom. Of dat zo blijft, dat is nog even afwachten, want Pauw kreeg niet onverdeeld goede recensies.

Verslaafde politici

Pauw had nog wel een primeur, de bekende psycholoog Bram Bakker verklapte dat hij in de afgelopen tien jaar meederdere bekende politici had geholpen van hun drank- of drugsverslaving af te komen.

Droomhuis gezocht

Het best bekeken programma na het Journaal was Droomhuis gezocht met 1,7 miljoen kijkers. Sybrand Niessen ging voor een familie op zoek naar een huis in Duitsland. Dat had duidelijk effect op de muziekkeuze van de programmamakers.

Frank Visser doet uitspraak

Mr. Frank Visser deed het ook deze week weer prima met Mr. Frank Visser doet uitspraak (960.000 kijkers). Hij moest uitspraak doen in een zaak die twee mannen aanspanden tegen de buurman. De heren waren net naar het platteland verhuisd, maar daar was niet alles zo als ze het zich hadden voorgesteld. De buurman draaide niet alleen de hele tijd Adele, ze hadden ook last van andere geluiden.

Meer over