Kijkcijfers vrijdag 28 juli 2023

De TV van gisteren: Ook tweede aflevering van Bla Bla Bla met Schaap scoort

29 juli 2023 08:51 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© Screenshot Videoland / Bla Bla Bla met Schaap
Elise Schaap en haar team kunnen opgelucht ademhalen, want na de veelbelovende start van Bla Bla Bla met Schaap op donderdag bleken de kijkcijfers op vrijdag zelfs nog wat hoger te zijn.

Bla Bla Bla met Schaap

Elise Schaap wist kijkers vast te houden met haar nieuwe show. Waar er donderdag 871.000 mensen naar het programma keken, waren dat er vrijdag zelfs 876.000. In de uitzending van gisteren reisde Elise af naar Volendam om het Volendamse dialect onder de knie te krijgen. En dat moest in razendsnel tempo, want uiteindelijk gaf ze een live-optreden voor rasechte Volendammers. Net als donderdag zijn de meningen van kijkers over het progamma nog verdeeld. 

B&B Vol Liefde was vrijdag wederom een grote kijkcijferhit. Het was het best bekeken programma op primetime met bijna 1,1 miljoen kijkers. Alleen het journaal om 20.00 uur scoorde beter. In de B&B Vol Liefde-aflevering van vrijdag zagen kijkers hoe Walter de vragen van Ingrid zoveel mogelijk probeert te ontwijken en hoe Martijn moeite heeft om zich open te stellen. Ook het 'kruisverhoor' van Petri aan haar nieuwe logé Toine zorgde voor verbazing bij de kijkers.

Hart van Nederland

Er staat een verrassend programma op nummer drie in de kijkcijfer dag top 25, namelijk Hart van Nederland. Er stemden maar liefst 1.075 miljoen kijkers af op het SBS6-programma. Het lijkt erop dat Hart van Nederland flink profiteert van het ontbreken van talkshows Op1 en Renze

Talkshow De Oranjezomer deed vrijdag wederom goede zaken. De show onder leiding van Hélène Hendriks wist vrijdagavond 767.000 kijkers te trekken.

Muziekfeest op het Plein

Vrijdag was de eerste aflevering van het Muziekfeest op het Plein, waarin kijkers kunnen genieten van de beste Nederlandse muziek. Het muzikale AVROTROS-programma, onder leiding van presentator en zanger Jan Smit, behaalde een 13e plek in de kijkcijfer dag top 25. Er keken 602.000 mensen naar.

Meer over