Kijkcijfers woensdag 17 mei

De TV van gisteren: Ook tweede aflevering van Het Perfecte Plaatje Op Reis is kijkcijfersucces

18 mei 2023 08:08 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© Screenshot Videoland
Woensdagavond verscheen de tweede aflevering van Het Perfecte Plaatje Op Reis op televisie. En zoals de eerste aflevering al veel kijkers wist te trekken, is dat bij de tweede uitzending niet anders. Met maar liefst 936.000 kijkers behaalde het RTL 4-programma een mooie vierde plek in de kijkcijfer top 25.

Bijzondere shoot

Kijkers waren vooral te spreken over de bijzondere shoot van de deelnemers in Zuid-Afrika. Het land heeft nog altijd met armoede en leed te maken en daar speelden de makers van Het Perfecte Plaatje Op Reis in de uitzending van gisteravond op een mooie manier op in.

De uitzending stond deels in het teken van het goede doel Kinderfonds MAMA's. De fotografen hadden de taak om de sloppenwijken in te duiken om daar een beeld te schieten waarin je de kracht, hoop en liefde ziet van de kwetsbare kinderen. Die bijzondere shoot ontroert niet alleen de fotografen, ook de mensen thuis zijn diep onder de indruk.

De tweede halve finale van de Champions League wist woensdagavond veel kijkers te trekken. Maar liefst 968.000 mensen keken naar de wedstrijd tussen Manchester City en Real Madrid. Daarmee behaalde de wedstrijd een mooie tweede plek in de kijkcijfer dag top 25. Kijkers zagen hoe Manchester City met ruime cijfers (4-0) van de ploeg uit Spanje won, waardoor zij verzekerd zijn van een plek in de finale op zaterdag 10 juni. 

Vandaag Inside was woensdagavond wederom de best bekeken talkshow. Er zaten maar liefst 877.000 mensen voor de buis voor een nieuwe uitzending met Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Rutger Castricum schoof woensdag bij hen aan. Ook Noah Vahle en Sam Hagens waren te gast. Tijdens de aflevering hadden de VI-heren het onder andere over de Tweede Kamer, de kansen van AZ in de Conference League, de overstromingen in Italië en de zaak van Johnny Depp. 

Woensdagavond zaten 868.000 kijkers klaar voor een nieuwe aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden. Ook het NPO-programma Dag en Nacht wist goed te scoren met 778.000 kijkers. Vandaag Inside was qua talkshows weer veruit de bovenliggende partij, maar RTL4 wist met de talkshow Jinek ook 547.000 mensen te boeien. Verder keken mensen naar OP1 (532.000), Nadia (487.000) en Steenrijk, Straatarm (478.000).

Meer over