De TV van gisteren: Op De Proef Gesteld duikelt naar beneden

27 april 2016 08:50 | kijkcijfers | Door Televizier

© RTL NEDERLAND

RTL 4 blijft ook op dinsdag kwakkelen op primetime: de combinatie opvoedellende en culinaire ontdekkingsreizen blijkt geen gelukkige voor de zender. 

Op de belangrijkste uren van de avond werd RTL 4 zelfs bijna ingehaald door RTL 5 waar Peter R. de Vries en de deurwaarders goede zaken deden.

RTL 4 zakt in

RTL 4 verloor na GTST, goed voor 1.5 miljoen kijkers, de controle over de avond. 594.000 mensen bleven zitten voor een nieuwe aflevering van Jo Frost: Nanny on Tour. Daarna was de tweede aflevering van Herman & Martijn: Op De Proef Gesteld ook geen klapper. Vorige week keken nog 765.000 fijnproevers, deze week waren dat er nog een onheilspellende 666.000. Misschien kwam het omdat ze op de Filipijnen een dauwverse zandworm probeerden.

RTL 5 scoort stabiel

RTL 5 lijkt daarentegen een stabiele dinsdagavondprogrammering te hebben. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen Internetpesters Aangepakt was goed voor 567.000 kijkers. Daarna deed Deurwaarders: Betalen of Leeghalen het nog beter met 597.000. Ook op Twitter was men te spreken over de shows.

Koning voetbal

Op primetime was SBS 6 winnaar dankzij de Champions League wedstrijd Manchester - Real waar 1.3 miljoen mensen voor gingen zitten. Maar ook NPO 1 had wat betreft aandacht niks te klagen. Zowel Opsporing Verzocht als de Rijdende Rechter hadden 1.2 miljoen kijkers. 

Meer over