Kijkcijfers woensdag 19 februari 2020

De TV van gisteren: Op1 knalt Jinek met gemak voorbij

In de grote talkshowstrijd blijft de woensdag ook deze week in handen van NPO. Op1 wist met een ruime marge te winnen van concurrent Jinek.

Dat kwam niet in de laatste plaats vanwege de sterke programmering die NPO 1 de hele avond bood. Natuurserie Seven worlds one planet kwam uit boven het miljoen en daarna was een spraakmakende aflevering van De rijdende rechter ook nog eens goed voor 1,21 miljoen kijkers. Daar profteerden Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel voor in hun uitzending van Op1 dat 801.000 kijkers wist te noteren.

Meisje doet geen plezier

Jinek moest van veel verder komen. Help mijn man is klusser deed het prima aan het begin van de avond bij RTL 4, maar daarna ging het goed mis. De zenderleiding had besloten om het matig scorende De zwakste schakel eenmalig te vervangen voor Meisje van plezier maar dat bleek een desastreuze zet. Slechts 350.000 kijkers hadden interesse in de escortavonturen van Angela Schijf. Jinek kwam daardoor niet verder dan 629.000 kijkers, wat gezien de omstandigheden zeker geen slechte prestatie is.

Drama avond voor SBS 6

SBS heeft een soortgelijk probleem, maar met lagere kijkersaantallen. Steenrijk, straatarm zette om 20.30 uur met 589.000 kijkers een prima score neer. Maar daarna was het de beurt aan de nieuwe realityreeks De sollicitatie en daar hadden maar weinig mensen oren naar. Slechts 232.000 kijkers zagen de eerste aflevering en dat belooft weinig goeds voor de rest van de reeks. Wel één opsteker voor de SBS-groep: Veronica wist dankzij het Champions League duel tussen Tottenham Hotspurs en Leipzig toch nog 819.000 kijkers te bereiken.

Meer over:

Reageren