Kijkcijfers dinsdag 28 juni 2022

De TV van gisteren: Oranje Leeuwinnen winnen ook kijkcijferwedstrijd

29 juni 2022 09:44 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© ANP
De vrouwen van het Nederlands elftal waren dinsdag op primetime te zien in hun WK kwalificatiewedstrijd tegen Belarus. De dames wonnen met 3 - 0 en trokken 1 miljoen kijkers op NPO 1.
Dat is niet zo bar veel voor een programma op primetime NPO 1, maar toch scoorde alleen het Journaal op dezelfde zender beter (1.525.000 miljoen). Het was een rare pot voetbal voor de Oranje Leeuwinnen omdat er vanwege de vreemde politieke opvattingen van Belarus zonder publiek werd gespeeld en dat komt de sfeer nooit ten goede. 

Voor Hetzelfde Geld

Op RTL 4 trok Voor Hetzelfde Geld een redelijke 743.000 kijkers. Daarin zochten Ishani en Faris uit Den Haag een beetje rust en zo kwamen ze terecht in Zeeland waar de huizenprijzen nog enigszins redelijk zijn. Ze deden zelfs een bod op een van de huizen in Vlissingen, maar de aflevering eindigde in een anti-climax. Ze werden overboden. Bij RTL blijken ze trouwens niet zo goed met topografie. 

Humberto

Op SBS scoorde het reallifeprogramma URK niet eens zo beroerd met 586.000 kijkers op primetime. Maar over het algemeen bleven de kijkcijfers een beetje achter. Zijn er al zoveel mensen met vakantie?Als het gaat om de talkshows was Humberto dinsdag de beste, maar dat kan er ook mee te maken  hebben dat Op1 door het voetbal later begon. Bij Humberto ging het over de boeren, maar gelukkig was Paolo Nutini er ook.

Meer over