De kijkcijfers van vrijdag 16 november

De TV van gisteren: Oranje trekt 2.4 miljoen kijkers

17 november 2018 09:22 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© Pro Shots / Stanley Gontha
Het is lang geleden dat het Nederlands elftal zo populair was als nu het geval is. En dat is ook aan de kijkcijfers te zien. Het Oranje van bondscoach Ronald Koeman trok verreweg de meeste kijkers van de vrijdagavond.
In totaal stemden 2.4 miljoen mensen af op de wedstrijd tegen Frankrijk, die op NPO 1 werd uitgezonden. Het ging om een duel in de Nations League, een verkapt oefentoernooi. Desondanks was het voor Oranje een leuke graadmeter om een duel met Frankrijk af te werken. Uiteindelijk won het met 2-0 door doelpunten van Wijnaldum en Depay (strafschop in blessuretijd). En daar was men terecht erg blij mee.

Nabeschouwen

Ook de nabeschouwing van de wedstrijd bleef boven de 2 miljoen kijkers zitten. Pierre van Hooijdonk, Rafael van der Vaart en Tom Egbers namen die voor hun rekening. Daarna ging de uitzending moeiteloos over in een aflevering van Pauw, waarin ook nog eens werd nagepraat over de wedstrijd. Dit keer waren het Kees Jansma en Youri Mulder die hun licht lieten schijnen over de wedstrijd. Pauw had vrijdagavond mooie cijfers: ruim 1.2 miljoen mensen keken naar de talkshow, waarin ook Maxim Hartman te gast was.

En verder….

Het was uiteraard niet alleen maar voetbal, voetbal en voetbal. Zo waren er ook weer de blind auditions van The Voice of Holland. Ondanks de concurrentie op NPO 1 van het voetbal wist het RTL 4-programma toch gewoon een ruime 1.6 miljoen mensen te trekken. Ook De wereld draait door en 3 voor 12 wisten ruim boven de miljoen te blijven. Dat lukte Goede tijden, slechte tijden overigens ook (1 miljoen).

Meer over