De kijkcijfers van dinsdag 25 juni 2019

De TV van gisteren: Oranje vaagt concurrentie weg voor het oog van 3.5 miljoen kijkers

De Oranjevrouwen kregen Nederland na een meer dan tropische dag massaal voor de buis. 3.53 miljoen zagen de overwinning op Japan.

Of het nu meer geluk dan wijsheid is dat de Leeuwinnen met 2-1 door zijn naar de kwartfinales is een taak voor analisten. Feit is wel dat NPO 3 met ruime afstand het best bekeken station van de dag was. Het warme weer was moordend voor de kijkdichtheid: NPO 1 was op primetime de best bekeken zender maar kwam niet eens in de buurt van het miljoen ondanks toppers als Opsporing verzocht dat bleef steken op 731.000 kijkers. 

RTL 4 weggevaagd

Voetbal speelde RTL 4 op primetime volledig van de mat. GTST scoorde een ruime week voor de zomercliffhanger een teleurstellende 655.000 kijkers. Maar daarna begon de ellende: een emotionele aflevering van Beau en de veteranen kwam niet verder dan een abominabele 222.000 kijkers en de finale van Hermans pop up restaurant bleef steken op 255.000 kijkers. De gifbeker was voor Art Rooijakkers nog niet leeg: met 171.000 kijkers noteerde Zomer met Art voor de tweede dag op rij een nieuw laagterecord.

SBS veroorzaakt ophef

Ook SBS had last van sport en het weer, maar lijkt er iets minder onder te lijden. Het slot van De Roelvinkjes passen op de winkel kwam dan wel niet verder dan 256.000 kijkers, een nieuwe aflevering van Hoeveel ben je waard kon rekenen op 317.000 kijkers en heel wat online ophef.

Meer over:

Reageren