Kijkcijfers woensdag 2 maart

De TV van gisteren: Over Mijn Lijk-kijkers in tranen vanwege dood Kiki en Patrick

3 maart 2022 09:16 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© BNNVARA
Ruim 1 miljoen mensen zaten gisteravond weer met een zakdoekje (of twee) in hun hand voor de nieuwste aflevering van Over Mijn Lijk. Hierin was onder meer het afscheid te zien van de 31-jarige Patrick en de uitvaart van de pas 16-jarige Kiki.

Kijkers hielden het hierbij duidelijk niet droog.

Over Mijn Lijk

Deze alweer zesde aflevering van dit seizoen Over Mijn Lijk gaat dan ook de boeken in als een van de meeste emotionele. De kijkers zagen namelijk niet alleen hoe vrienden en familie afscheid namen van de pas 16-jarige Kiki, die in de vorige aflevering overleed aan de gevolgen van leverkanker met uitzaaiingen in haar longen. Ook stond Tim Hofman dit keer stil bij het afscheid van Patrick. De 31-jarige die al langer leed aan darmkanker koos in deze aflevering voor euthanasie om zo een nog langere lijdensweg te voorkomen.

Het Verhaal van Nederland

Toch was er naast deze emotie ook weer tijd en ruimte voor een geschiedenislesje van Daan Schuurmans. De acteur hield deze week met Het Verhaal van Nederland 1,7 miljoen mensen in zijn greep, weer 300.000 kijkers meer dan vorige week. Hij praatte ons deze week bij over onderwerpen als De Zwarte Dood en de uitvinding van de boekdrukkunst, waardoor mensen steeds kritischer durfden te zijn. 

De Erfgenaam

Daan scoorde daarmee net iets onder het NOS Journaal van 20 uur (2,5 miljoen). Het Half Acht Nieuws van RTL4 pakte op de woensdagavond brons met 1,5 miljoen kijkers. Toch heeft RTL verder niets te vrezen.

Ruben Nicolai hield op prime time ook al 883.000 kijkers geboeid met zijn zoektocht in De Erfgenaam. Al had die volgens sommige kijkers wel iets korter gekund: de naam van de erfgenaam was namelijk prima op Google op te zoeken.

Meer over