De TV van gisteren: Paay bezorgt Jinek dik kijkcijferrecord

15 februari 2017 08:13 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot Jinek

Op de dag van de liefde kwam Patricia Paay bij Jinek vertellen over haar seksvideo. En dat leverde de talkshow een record aan kijkers op. 1.425000 mensen gingen eens goed zitten voor alle details.

Patricia Paay liet dinsdagavond voor de eerste keer van zich horen sinds de gewraakte plasseksvideo vorige week donderdag online kwam. Ze vertelde dat ze sindsdien in een ware nachtmerrie leeft en dat ze dood wilde. Veel kijkers van Jinek vonden het dapper van Patricia dat ze haar verhaal op televisie wilde vertellen.

En zo dachten meer mensen erover. Het werd, mede dankzij de aanwezigheid van de onvermijdelijke Peter R. de Vries (die de adviseur van Patricia in deze kwestie is) een beetje rommelig interview dat van links naar rechts schoot. Bovendien vergat Eva Jinek gek genoeg helemaal te vragen hoe Patricia gechanteerd werd.

De avond eindigde met een ietwat ongelukkige woordkeuze van Patricia.

RTL Late Night

De fantatische kijkcijfers van Jinek gingen gedeeltelijk ten koste van RTL Late Night waar Humberto Tan de laatste tijd de wind toch al niet mee heeft. Late Night trok dinsdagavond nog maar 468.000 kijkers. Dat moet bijna wel een laagterecord zijn.

Slechtste chauffeur van Nederland

Bij RTL 5 beleefde De slechtste chauffeur haar seizoenspremière. 614.000 kijkers zagen met welke mensen we de weg delen. En dat was ronduit angstaanjagend. De deelnemers keken tijdens het rijden alleen maar op hun telefoon, waren doodsbang van alles of wisten niet dat er verkeersregels bestaan. En al deze mensen hebben een rijbewijs.

Meer over