De TV van gisteren: Pauw keert terug met 965.000 kijkers

6 maart 2018 07:48 | kijkcijfers | Door Televizier

© Annemieke van der Togt/VARA

Omdat Eva Jinek en Jeroen Pauw de latenighttalkshowtijd op NPO 1 delen, moest Jinek vanaf deze week het veld ruimen en maakte Pauw zijn rentree.

Het tijdperk Pauw begon met ongeveer gelijke kijkcijfers als Jinek. Maar omdat het pas aflevering 1 betrof kan het natuurlijk nog alle kanten op. In de eerste aflevering ging het meteen over een bekend onderwerp waarvan we eigenlijk hoopten dat we er nooit meer iets over zouden horen.

En er was een raadsel.

Eindelijk thuis

Voor Pauw debuteerde Eindelijk thuis, het programma waarin Daan Nieber met adoptiekinderen naar hun land van herkomst gaat. Daan trok een respectabele 1,16 mijoen kijkers. In de eerste aflevering reisde Raul samen met zijn adoptievader na 27 jaar terug naar Bogota in Colombia.

Mr. Frank Visser, hoe is het nu met?

Ook Radar deed het goed op NPO 1 met 1,46 miljoen kijkers, net als DWDD (1,36 miljoen). Op RTL 4 kwam GTST tot 1,4 miljoen, maar op primetime kwam Helemaal het einde niet verder dan 791.000. Viktor Brand ging in Mr. Frank Visser, hoe is het nu met? terug naar zaken uit het afgelopen seizoen en wist daarmee 878.000 mensen te interesseren. Mooie cijfers. In de uitzending ging het over Ruud die zich niets heeft aangetrokken van het oordeel van de meester. Hij blijft zijn buren lastigvallen.

Gelukkig maakte Viktor werk van de zaak.

Meer over