De TV van gisteren: Pauw sluit af met 1.18 miljoen kijkers

21 mei 2016 07:56 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO1

Max Verstappen was een uur lang te gast in de laatste Pauw van het seizoen. Dankzij de jonge F1 coureur knalde Jeroen langs de concurrentie.

En dat is best knap, want RTL Late night had ook nog eens het voordeel direct na het megapopulaire Holland's got talent te beginnen. Uiteindelijk scoorde Pauw 1.18 miljoen kijkers en bleef Humberto steken op 1.1 miljoen. Een fotofinish dus, maar een overwinning is een overwinning. Kijkers waren best te spreken over het interview met Verstappen, ook al was het van te voren opgenomen, gaf Jeroen toe amper iets van autosport te weten en leek Max wel een wandelende reclamespot voor zijn sponsors.

Holland's got talent versus Ik vertrek

Eerder op de avond ging de strijd tussen NPO 1 en RTL 4 ook al behoorlijk gelijk op. RTL won dit duel nipt met 1.82 miljoen kijkers voor de tweede halve finale van Holland's got talent. Onverwachte concurrent was Ik vertrek, het realityprogramma heeft haar draai gevonden op vrijdagavond. Na weken schommelen rond 1.5 miljoen scoort de show ineens 1.8 miljoen kijkers. Wellicht kwam het door het onderwerp: Kees en Monique vertrokken drie jaar geleden naar Duitsland om daar Dogglywood te beginnen, een vakantiepark voor honden. Hilariteit verzekerd.

Zullen we een spelletje doen?

Op SBS 6 blijft het qua kijkcijfers bescheiden op de vrijdagavond. Zullen we een spelletje doen? heeft inmiddels een vast publiek veroverd dat wel in is voor een verzetje. 488.000 mensen zagen hoe Jim Bakkum en Georgina Verbaan te gast waren in de teams van Nick en Simon. Het zijn cijfers waar de makers van Wat een poppenkast! alleen van kunnen dromen. Deze week bleef de teller steken op 255.000. 

Meer over