Kijkcijfers van dinsdag 23 maart 2021

De TV van gisteren: Persconferentie laat alles en iedereen hielen zien

24 maart 2021 08:17 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP

Dinsdag was er weer een persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en demissionair coronaminister Hugo de Jonge over de coronamaatregelen. Daar keken meer dan vijf miljoen mensen naar.

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair coronaminister Hugo de Jonge kondigden geen versoepelingen aan, waar ze bij de vorige persconferentie van 8 maart wel hun hoop voor uitspraken. Toen zagen ruim 5,5 miljoen mensen hoe het tweetal hun boodschap verkondigde. Twee weken later stemden er dus wat minder mensen op het perspraatje af.

Ik Vertrek

Met de score is de persconferentie uiteraard het best bekeken programma van de dinsdag. Het NOS journaal van 20.00 uur volgt met 2,7 miljoen kijkers op gepaste afstand. Ik Vertrek zette eveneens een topscore neer, want daar stemden maar liefst 2,5 miljoen mensen op af.

Debuut 

Bij SBS6 zagen we het debuut van Olcay Gulsen als gezicht van Gestalkt. Zij en John de Mol moesten het met 485.000 kijkers doen. Daarmee stond Gestalkt niet in de top 25 van de dinsdag. Concurrent RTL4 wist met Verslaafd (853.000) en Beau in Floradorp (845.000) wel een plek in de lijst van Stichting KijkOnderzoek te bemachtigen.

Meer over