De kijkcijfers van dinsdag 3 november 2020

De TV van gisteren: Persconferentie Mark Rutte en Hugo de Jonge minder in trek

4 november 2020 08:40 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
De periodieke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge trok dinsdag 6,5 miljoen kijkers. De laatste persconferentie van 13 oktober werd nog bekeken door 7,4 miljoen mensen.

De meeste televisiekijkers keken via de NOS naar de aankondiging van extra maatregelen door Rutte. 4,48 miljoen kijkers zagen de uitzending op NPO1. Naar RTL 4 keken zo'n 1,66 miljoen mensen en via SBS6 347.000 mensen.

Brons

Margriet van der Linden en haar M profiteerden enorm van de persconferentie van het tweetal, want van de 4,48 miljoen kijkers bleven er 2,3 miljoen hangen. Daarmee was de talkshow goed voor het brons op de dinsdag.

Ajax

SBS6 zong dankzij Ajax ook een behoorlijk mopje mee. Het Champions League-duel van de Amsterdammers tegen het Deense FC Midtjylland, die door de formatie van trainer Erik ten Hag met 1-2 werd gewonnen, werd bekeken door 1.957.000 voetbaliefhebbers. Dat mensen de volledige negentig minuten hebben uitgekeken, mag gerust een wonder genoemd worden overigens.

Het perfecte plaatje

Op RTL4 was Het perfecte plaatje naast de persconferentie het best bekeken programma van de dinsdag. De fotografiewedstrijd wist 1.227.000 kijkers te trekken. Art Rooijakkers moest aan het einde zijn biezen pakken.

Meer over