De kijkcijfers van dinsdag 18 augustus 2020

De TV van gisteren: Persconferentie Mark Rutte trekt bijna drie miljoen kijkers

19 augustus 2020 07:26 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
De persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge was dinsdag het best bekeken programma van de dag. Naar de oproep om nog meer rekening met elkaar te houden om zo het coronavirus onder controle te houden keken 2.915.000 mensen.

Grote afwezige bij de persconferentie was Irma Sluis. De bekendste en populairste gebarentolk van Nederland schittert sinds een tijdje door haar afwezigheid en dat gaat de kijker niet in de koude kleren zitten.

Podium

Het podium van de dinsdag is sowieso een NPO-aangelegenheid. Naast de persconferentie op de eerste plek was het NOS journaal van 20.00 uur met 2.077.000 kijkers goed voor het zilver, terwijl EenVandaag zich door de 1.510.000 kijkers tevreden moest stellen met het brons. Sommigen maken van de gelegenheid gebruik om zelf in de spotlights te staan.

Champions League 

De slimste mens zat met 1.306.000 kijkers op het gemiddelde van dit seizoen. Ook Hello goodbye en de S.P.E.L.show met Astrid Joosten kwamen boven het miljoen uit. De halve finale van de Champions League tussen RB Leipzig en Paris Saint-Germain wist 670.000 kijkers naar SBS6 te trekken. Zij zagen hoe de Franse miljoenenploeg dankzij een 0-3 overwinning en met een Neymar in bloedvorm voor het eerst de eindstrijd van het kampioenenbal bereikten.

Meer over