Kijkcijfers 19 december 2023

De TV van gisteren: Petri vertelt in Boerderij van Dorst dat ze haatberichten kreeg

20 december 2023 08:53 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© BNNVARA

Raven van Dorst mocht na het gouden duo vorige week (Arie Boomsma en Midas Dekker) dit keer Robert ten Brink en B&B Vol Liefde-deelnemer Petri ontvangen in Boerderij van Dorst. Die laatste vertelde open over haar deelname aan het succesvolle programma. En dat was niet altijd positief.

Veel reacties hebben haar niet in de koude kleren gezeten.

Boerderij van Dorst

Afgelopen zomer was Petri dagelijks te zien in B&B Vol Liefde en werd daarmee in één klap een bekende Nederlander. In het programma was ze wel eens nukkig en recht voor z’n raap. Blijkbaar wilden kijkers dit aan haar laten weten want aan Raven van Dorst vertelt ze dat ze verschillende haatberichten kreeg via e-mail en sms. “Gewoon allemaal kutzooi.” Het levert een mooi openhartig gesprek op dat bekeken werd door 469.000 kijkers.

#boerderijvandorst
Robbert kan het toch niet laten #DrLove
Ff nieuwsgierig naar de #liefde van #Raven
Enig ?? pic.twitter.com/gCT8haVTMe

— Sy (@Syminio) December 19, 2023

T blijft toch zalige teevee. En terloops is die Raven een heel goeie interviewer. Ze haalt er alles uit. #boerderijvandorst

— Robert020 (@Stokstaartje020) December 19, 2023

Wat een heerlijke aflevering van #boerderijvandorst met Petri uit #benbvolliefde en "doctor Love". Die scène op die graafmachine is hilarisch. En @ravenvandorst doet dit zo leuk. pic.twitter.com/yyPdsGu9ZV

— Karin van de Water | Coaching & Training (@Coach_Karin) December 19, 2023

Je mag vanalles vinden van mensen op tv, maar haatberichten, nee. Niet doen. Dan ben je vrij kleinzielig bezig. #boerderijvandorst

— Claudia (@_cloudy_a) December 19, 2023

Winter Vol Liefde

Wie ook plots bijna bekende Nederlanders zijn, zijn de deelnemers van Winter Vol Liefde. 818.000 kijkers zagen hoe onder andere Guido zijn eerste date op bezoek kreeg. Alleen liep dat nog niet van een leien dakje. Margreet bleek haar zoon enorm te missen en het stukje vlees dat ze de avond ervoor had gegeten was waarschijnlijk niet helemaal lekker gevallen. Een valse start voor ze, want Margreet kwam er daarna ook niet meer lekker in, zelfs niet toen ze gingen ijsvissen. Het is dus nog maar afwachten hoe dat gaat aflopen.

De Slimste Mens

Marco Louwerens en Paul Visser kregen gisteravond in De Slimste Mens concurrentie van paleontoloog Melanie During. Ruim 1,8 miljoen kijkers zagen hoe zij de mannen al vrij snel alle hoeken van de studie liet zien. Toch maakte de oud Talpa-baas nog een inhaalslaag en moest Melanie het in de dagfinale opnemen tegen Paul. Die won ze niet alleen, maar ze kreeg vooral veel lof over haar enthousiasme van kijkers thuis.

Wat er verder op tv gebeurde 

Dat de meeste kijkcijfers vooral werden verdeeld tussen De Slimste Mens en Winter Vol Liefde blijkt wel, want Familie Gillis: Massa is Kassa wist nog maar 393.000 kijkers te trekken. En Anniko van Santen had met Opsporing Verzocht waarschijnlijk een laagterecord te pakken met 304.000 kijkers. Ook het Kerst Muziekgala wist helaas niet te scoren. Waar het vorig jaar nog 878.000 kijkers trok, zaten er gisteravond nog 588.000 kijkers voor de buis.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over