De TV van gisteren: Pieter Derks ingemaakt door dierenquiz

1 mei 2016 10:11 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO1

Met 1.6 miljoen kijkers beleefde het tweede seizoen van Het Zijn Net Mensen een vliegende start. De dierenquiz versloeg de concurrentie.

Een record voor het programma dat vorig seizoen nog door Paul de Leeuw werd gepresenteerd. Met Humberto Tan aan het roer is de show het best bekeken amusementsprogramma van de avond.

Pieter Derks

Grootste concurrent voor de quiz was Pieter Derks op NPO 1. De cabaretier speelde zijn voorstelling Zo Goed Als Nieuw en wist daar ruim 1 miljoen mensen mee te bereiken. De zachtmoedige insteek van Derks werd op het doorgaans best wel hardvochtige Twitter best gewaardeerd. Maar wat had die jongen aan?

Victor & Art versus Tijl & Ruben

Eerder deze week had Albert Verlinde kijkers opgeroepen vooral naar de start van Professor Nicolai en Doctor Beckand te kijken en de finale van Het Beste Brein van Nederland links te laten liggen. De kijkers hebben niet echt geluisterd. Art Rooijakkers scoorde 1.49 miljoen kijkers terwijl op RTL 4 de wetenschappelijke experimentenshow goed was voor 1.27 miljoen. Ook geen slechte score, al was Twitter niet zo te spreken over de wel érg gulle lach.

SBS 6 scoort

Goed nieuws voor SBS 6 dat meer kijkers wist te boeien zonder concurrentie van kijkcijferhits als De Kwis en It Takes 2. Om  21.00 uur bleef De Vreemde Eend met 505.000 kijkers stabiel ten opzichte van een week eerder toen (zonder uitgesteld kijken) 507.000 mensen keken. Een uur later bleek Met De Deur In Huis het populairste programma voor de zender op primetime. Maar liefst 732.000 kijkers zaten klaar, Kees Tol zag de kijkerschare de laatste weken groeien van 534.000 naar 624.000. 

Meer over