De TV van gisteren: Populariteit Holland's Got Talent groeit

30 april 2016 09:19 | kijkcijfers | Door Televizier

© HGT/RTL Nederland

RTL 4 blijft heer en meester op de vrijdagavond dankzij het razend populaire Holland's Got Talent dat 2.22 miljoen kijkers scoorde.

Vorige week scoorde de RTL-show "slechts" 2.12 miljoen. Daarmee verslaat Got Talent op overtuigende wijze alle concurrentie.

NPO 1 stabiel

De kaarten lijken inmiddels geschud wat betreft kijkcijferverhoudingen op primetime. NPO 1 heeft een relatief vast aantal kijkers voor haar programma's. Misdaadserie Witse scoort een prima 1.18 miljoen kijkers, daarna bleek Ik Vertrek met 1.49 miljoen kijkers het meest gewaardeerde amusementsprogramma van de avond. Ook de herhaling van Hoe Heurt Het Eigenlijk? deed het met 863.000 kijkers niet eens verkeerd.Op Twitter werd vooral gesproken over de hele bijzondere Ik Vertrek.

Tafel van Taal

Op NPO 2 beleefde De Tafel van Taal haar eerste weekfinale. Maar de kijker weet het taalspelletje van Margriet van der Linden nog niet echt te vinden of te waarderen. 314.000 taalfans zagen de finale, ruim 200.000 minder dan wat voorganger Met Het Mes Op Tafel op dat tijdstip deed. Helemaal schrijnend is dat na De Tafel van Taal mensen massaal inschakelen voor Twee voor Twaalf. De kennisquiz was goed voor 799.000 kijkers. Misschien moeten mensen gewoon nog even wennen aan de regels? 

SBS 6 levert opnieuw in

Dan SBS 6 waar het lot van de vrijdagavond bezegeld lijkt. Na weken van voorzichtige groei brokkelde Zullen We Een Spelletje Doen? vorige week af naar het deprimerende 442.000 (zonder uitgesteld kijken). Deze week bleek het nog dramatischer te kunnen: 435.000 mensen zagen hoe Irene Moors en Dennis Weening genoten van bier en bitterballen. Daarmee is de show hekkensluiter van de kijkcijfertop 25. Wat Een Poppenkast! haalde ook een nieuw laagterecord met 213.000 kijkers. 

Meer over