Kijkcijfers zaterdag 6 januari 2024

De TV van gisteren: Praat Nederlands Met Me opent ondermaats

7 januari 2024 11:25 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De eerste zaterdag van het nieuwe jaar bleek een titanenstrijd tussen de grootste zenders van het land. Art Rooijakkers was het geheime wapen van RTL 4, maar wist de kijkers verre van te bekoren.

Om met de overduidelijke winnaar te beginnen: de start van Wie is de Mol? was niet te evenaren. 

NPO scoort

Maar liefst 2.75 miljoen kijkers zagen de openingsaflevering en daar profiteerde NPO 3 mooi van mee. Napraatshow MolTalk was met 973.000 kijkers een kijkcijfertopper. NPO 1 heeft in de vooravond een minder vliegende start. Yvon Jaspers is doorgaans een kijkcijferkanon, maar haar nieuwe programma Kook van jou werd aan alle kanten ingehaald en kwam uit op een pijnlijke lage 488.000 kijkers.

SBS is sterk

SBS 6 komt stevig uit de startblokken, ook in de vooravond waar Airen Mylene haar concurrente op NPO 1 de baas is met 489.000 kijkers voor Lachen om home videos. Op primetime doet de zender eveneens uitstekende zaken met een mooie 847.000 kijkers voor de start van Tribute: battle of the bandsOok de eerste aflevering van Rob Kemps' zoektocht naar Elvis Presley was met 788.000 kijkers een hit.

RTL 4 kwakkelt

RTL 4 gaat het nieuwe jaar in met een beproefde, maar zelden echt succesvolle formule: twee kennisquizzen achter elkaar. Weet ik veel opende de avond en noteerde 970.000 kijkers voor de eerste aflevering van het veertiende seizoen. Vervolgens mocht Art Rooijakkers de rest van de avond dragen en dat ging niet geweldig. De start van een nieuw seizoen Praat Nederlands met me bleef hangen op een uiterst teleurstellende 610.000 kijkers. Vervolgens was Art ook te zien met een herhaling van DNA singers maar die score was zo nietszeggend dat 'ie niet werd meegenomen in het kijkcijferoverzicht van Tina Nijkamp.

De genoemde kijkcijferdata is afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks de lineaire kijkcijfers op haar Instagramkanaal.

Meer over