Kijkcijfers 3 juli 2022

De TV van gisteren: Prima start voor Reizen Waes Wereldsteden

4 juli 2022 08:59 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© VPRO

Sportliefhebbers konden hun geluk niet op, want de zondag stond weer volop in het teken van sport. Daarnaast was Tom Waes terug met zijn reisprogramma Reizen Waes en deed het ook zeker niet onverdienstelijk op primetime.

Reizen Waes

In het nieuwe seizoen reist Tom Waes naar vijf wereldsteden en hij begon de eerste aflevering in de Egyptische hoofdstad Caïro. De presentator maakte een prima start en wist 611.000 kijkers te trekken. Kijkers waren weer laaiend enthousiast over zijn terugkomt en verbaasden zich vooral over hoe druk Cairo is dat er in de stad elke 17 seconden een baby wordt geboren.

Tour de France en Formule 1

’s Middags werd de derde etappe van de Tour de France afgetrapt en 625.000 kijkers zagen hoe Dylan Groenewegen, na drie jaar afwezigheid, de etappe won. Ook ’s avonds trok De Avondetappe met Dione de Graaff en Herman van der Zandt nog 796.000 kijkers. Maar de Grand Prix van Groot-Brittannie was nog net wat populairder. Ruim 1 miljoen raceliefhebbers zagen hoe Carlos Sainz zijn eerste overwinning pakte.

Tennis met Tim van Rijthoven

En als dat nog niet genoeg wat hadden we op de late avond nog het geweldige tennisduel tussen Tim van Rijthoven en Novac Djokovic. De Nederlander wist het Djokovic knap lastig te maken, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in hem. Ondanks dat de pot, op de late avond, ruim 2 uur en 40 minuten duurde, zaten er 640.000 kijkers voor de buis.

Beat the Champions

RTL deed het op de zondagavond iets minder, maar weet met de herhalingen van Beat the Champions toch nog 496.000 kijkers te trekken. Vooral kandidaat Mike valt bij veel kijkers in de smaak. Postcodeloterij Éen tegen 50, dat direct erna volgt weet ook nog een prima 580.000 kijkers te boeien.

Meer over