Kijkcijfers

De TV van gisteren: Elfstedentocht en kunst grote favoriet

24 januari 2022 09:30 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© Lilian van Rooij

De zondagavond is wederom voor de publieke omroep. De laatste aflevering van Denkend aan Holland: Elfstedentocht, was op het Journaal en Studio Sport het best bekeken programma. Ook de start van Project Rembrandt was weer een succes.

Project Rembrandt

Het derde seizoen van Project Rembrandt is van start en ruim 1,5 miljoen kijkers zagen hoe dertig amateurschilders de jury probeerden te overtuigen dat ze een plek bij de laatste tien verdienen. Kijkers waren weer onder de indruk van alle schilderingen, maar niet iedereen was het eens met de tien geselecteerden.

Janny en Andre maakten in de laatste aflevering van Denkend aan Holland een einde aan hun Elfstedentocht. Via het bruggetje van Bartlehiem komen ze via de Bonkevaart in Leeuwarden aan. Het duo werd gisteravond door ruim 1,8 miljoen kijkers in hun hart gesloten.

Gisteravond was ook de laatste aflevering van Lago di Beau. Beau ontving in Italië Ernst Kuipers en Edsilia Rombley. Onze nieuwe minister van Volksgezondheid kon een andere kant van zichzelf laten zien en veel mensen sprak dat erg aan. De laatste aflevering viel in de smaak met 1,2 miljoen kijkers. Volgens de reacties zien veel mensen een nieuw seizoen wel zitten.

Meer over