De TV van gisteren: Quizzen en Jinek scoren

De NPO heeft weer een aardige slag geslagen op de vrijdagavond. De vier best bekeken programma's van de avond werden bij de NPO uitgezonden.

De meeste mensen stemden af op het Journaal van 20.00 uur. Bijna 1.5 miljoen mensen zagen dit. Daarna werd er weer massaal gekeken naar de succesvolle quiz op NPO 2; De Slimste Mens. Net iets meer dan een miljoen mensen keken naar de spelshow van presentator Philip Freriks en jurylid Maarten van Rossem. Uiteraard deed men in de huiskamer weer volop mee.

Een tegen 100

En was Nederland al klaar met de kennisspelletjes na De Slimste mens? Het antwoord is nee. Want een uur later werd er nog iets beter gekeken naar de quiz Een tegen 100. Iets meer dan 1.1 miljoen mensen zagen de spelshow van presentator Caroline Tensen. Ook over dit spelletje had Twitterend Nederland weer het nodige te melden.

Jinek

Op de late avond besloten 940.000 mensen de televisie nog een keer op NPO 1 te zetten voor de talkshow van Eva Jinek. Bij Jinek zaten onder meer twee cabaretiers aan tafel en dat zorgt altijd nogal voor wat verdeeldheid op Twitter. Dolf Jansen en Stefano Keizers werden weer massaal beoordeeld.

Meer over: