Kijkcijfers woensdag 22 maart

De TV van gisteren: Race Across the World-kijkers genieten van Dominic Seldis

23 maart 2023 10:35 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland
De kijkers van Race Across the World lijken na twee afleveringen al een favoriet te hebben. Over de Britse contrabassist Dominic Seldis en zijn dochter 'funny faces' Katy klinkt immers niets meer dan lof op social media.

Dat Race Across the World veel reacties oproept op Twitter, is ook te merken aan de kijkcijfers: waar het programma vorige week (op verkiezingsavond) nog 776.000 kijkers trok, is dat aantal deze week gestegen naar 887.000. 

Race Across the World

Waar het gros van de vijf duo's van Race Across the World er oprecht een strijd van maakt, is dat niet het geval bij Dominic Seldis en zijn dochter 'funny faces'' Katy. Zij genieten juist oprecht van elk land dat ze mogen bezoeken en nemen daar dan ook de tijd voor. De 887.000 kijkers zagen daarnaast dat ze ook niet op de kleintjes letten: Dominic wil liever een veilig onderkomen voor zijn dochter inclusief slot op de deur dan besparen en overnachten in een goedkoop hostel. Groot gelijk, aldus de kijkers op Twitter.

Volle Zalen

Het bleek gisteren sowieso de avond voor de hartverwarmende momenten. Kijkers waren diep onder de indruk van de nieuwste aflevering van Volle Zalen, waarin actrice en filmdiva Willeke van Ammelrooy samen met Cornald Maas terugblikte op haar veelbewogen en vooral lange carrière. Het programma was dan ook goed voor 464.000 kijkers.

Spoorloos en Ruimteschip Aarde

Het weekje ertussenuit (vanwege de verkiezingen) heeft met name Spoorloos goed gedaan. Waar het programma twee weken geleden voor het eerst sinds lange tijd niet boven de 1 miljoen kijkers uitkwam, was dat deze week weer wel. Met bijna 1,1 miljoen kijkers is het opsporingsprogramma van Derk Bolt en Jetske van den Elsen de nummer 1 van het tijdslot 20:30 uur. Voor Ruimteschip Aarde is er minder goed nieuws: met 870.000 kijkers had de show meer kijkers dan twee weken geleden, maar het kwam dus niet boven Race Across the World uit. 


Steenrijk, Straatarm

SBS6 moest het gisteravond hebben van een nieuwe aflevering van Steenrijk, Straatarm. De eerste drie afleveringen van dit seizoen waren vorig jaar al te zien, maar blijkbaar was er toen te weinig ruimte om het seizoen te vervolgen. Ongezien bleef het echter niet: het trok zo'n 661.000 kijkers.

Meer over