De TV van gisteren: Rad van fortuin verliest veel kijkers

24 augustus 2016 08:14 | kijkcijfers | Door Televizier

© Reinier Bergsma/SBS

Rad van fortuin heeft op de tweede dag behoorlijk wat kijkers zien vertrekken. 465.000 mensen keken dinsdag naar de quiz met André Hazes jr. Dat waren er op dag 1 nog 810.000.

Het verlies van al die kijkers is logisch omdat veel mensen nieuwsgierig zijn op zo'n eerste uitzendag en daarna afhaken. Bovendien was het ook nog eens prachtig weer. Wanneer het kijkersaantal van Rad van fortuin boven de 400.000 blijft scoren zal SBS vast en zeker tevreden zijn. Maar hopelijk heeft SBS niet al te veel afleveringen van te voren opgenomen anders haken er nog meer kijkers af.

Linda's zomerweek

De tweede aflevering van Linda's zomerweek kwam uit op 1 miljoen kijkers, iets minder dan de openingsaflevering. Deze keer zaten actrice Carly Wijs en Simon Keizer op de bank om hun hele hebben en houwen bloot te geven. En ze deden het beiden goed bij de kijkers thuis.

Een vrouw zag mogelijkheden na het zien van Simon.

RTL Late Night

Late Night kwam eerder terug van vakantie voor een speciale olympische aflevering. Humberto Tan had een studio vol met Olympische medaillewinnaars en Ranomi Kromowidjojo en trok daarmee 678.000 kijkers.

Maar die zat ergens anders op televisie.

Meer over