Kijkcijfers 29 september 2022

De TV van gisteren: Serie Rampvlucht maakt veel herinneringen los bij kijkers

30 september 2022 09:00 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© AVROTROS

De trailer zag er al veelbelovend uit en de verwachtingen waren hoog. De nieuwe serie Rampvlucht ging gisteravond van start en kan terugkijken op een hele mooie avond met lovende reacties.

Het is deze maand dertig jaar geleden dat de Bijlmerramp plaatsvond en in de serie Rampvlucht is te zien hoe een dierenarts en twee journalisten op zoek gaan naar de waarheid rondom alle mysterieuze gebeurtenissen van de vliegtuigramp. Veel kijkers konden niet wachten om de serie te zien. Het was dan ook het best bekeken programma van de avond en hield ruim 1,2 miljoen mensen aan de buis gekluisterd. Ook riep het weer veel herinneringen op.

Beste Zangers

Gisteravond was alweer de laatste aflevering van Beste Zangers en traditiegetrouw stond die in het teken van duetten. De aflevering werd in stijl afgesloten met ruim 1,4 miljoen kijkers. Vooral het duet tussen Nielson en Roxeanne maakte de tongen los thuis. Maar ook het duet tussen Jaap en Roxeanne zou zomaar eens een hitje kunnen worden volgens kijkers. De Hazes-dochter was in ieder geval dé verrassing van dit seizoen.

Fout Maar Goud

Woensdag maakte RTL bekend het programma Opvoeden Doe Je Zo van Robert ten Brink per direct van de buis te halen vanwege tegenvallende kijkcijfers. En ook Fout Maar Goud gaat langzaam die richting op. Waar Chantal Janzen vaak richting de miljoen kijkers gaat met haar programma’s wist dit entertainmentprogramma gisteravond nog maar 557.000 kijkers te bekoren. SBS6 deed met Meester Frank Visser Doet Uitspraak betere zaken (977.000 kijkers).  Vandaag Inside (755.000) en Jinek (749.000) gingen aardig gelijk op.

Meer over