Kijkcijfers zaterdag 9 december 2023

De TV van gisteren: Ranking The Talent sluit af als kijkcijferflop

10 december 2023 11:15 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Het eerste seizoen van Ranking the talent zit erop, al is het gezien de meer dan bescheiden kijkcijfers zeer de vraag of de SBS-talentenjacht van Johnny de Mol terugkeert voor een tweede reeks.

Na zes weken zwaaide Ranking the talent af met als winnaar piano & dansact Patrizio Ratto. De avondvullende SBS-titel gaat zelf niet de boeken in als winnaar: slechts 373.000 kijkers zagen het slotakkoord van de talentenjacht. Vervolgens deed Kees Tol het nog net wat belabberder door 316.000 kijkers te trekken met Casino royaal.

NPO op 1

Sowieso is het op zaterdagavond lastig om op te boksen tegen de succesnummers van NPO 1. Op primetime scoorde The connection een riante 969.000 kijkers en kijkcijferkanon Even tot hier knalde daar met 1.7 miljoen nog eens ruim overheen. Op NPO 2 deed Sterren op het doek prima zaken met 524.000 kijkers die zagen hoe de schilders geen idee hadden wie actrice Johanna ter Steege precies was.

RTL viert de middenmoot

RTL 4 vertrouwt nog tot eind dit jaar op spelletjes om de eer te redden op zaterdagavond. Dat is inmiddels ijdele hoop: de prijzige live spelshow All against 1 blijft haken op 578.000 kijkers. Marieke Elsinga sprong daar met The jump enigszins overheen en kwam uit op 646.000 kijkers. Al met al niet het miljoenensucces waar de zender in het recente verleden prat op kon gaan.

De genoemde kijkcijfers in dit artikel zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks de lineaire kijkcijferdata op haar Instagramkanaal @tinanijkamp. 

Meer over