Kijkcijfers maandag 9 oktober

De TV van gisteren: Raymonds rigoureuze besluit in Het Spaanse Dorp: Zarra maakt de tongen los

10 oktober 2023 09:00 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland
De deelnemers van Het Spaanse Dorp: Zarra strijden nog altijd om een felbegeerde prijs: de sleutels van hun nu nog gezamenlijke huis Casa El Premio. Toch is de droom inmiddels verleden tijd voor Raymond en Bianca. Zij gooiden zelf de handdoek in de ring.

Hoe dat precies zit, leggen we je uit.

Het Spaanse Dorp: Zarra

In Het Spaanse Dorp: Zarra werken diverse duo's al weken aan Casa El Premio, maar de verbouwing verloopt problematisch. Spullen die van elkaar worden gesloten, afgesloten water en gespannen sfeer zorgen namelijk voor de nodige frustratie. Voor Raymond en Bianca was deze week dan ook de maat vol, zo zagen 560.000 mensen. "Het is het huis dat we kunnen winnen, maar ik hoef het echt niet meer. Het is zo geruïneerd dat het zoveel geld gaat kosten. Dat een huis hier kant en klaar de helft kost van wat dit gaat kosten", aldus Raymond. 

Wie dit programma voor het eerst kijkt, heeft mogelijk medelijden met deze twee. De vaste kijkers denken daar toch wat anders over.

Chateau Meiland

Voor wie op maandagavond wel wat gezelligheid wilde, was SBS6 dan ook een betere keuze met een nieuwe aflevering van Chateau Meiland. De 1,2 miljoen kijkers zagen de allereerste fandag van Martien, Erica, Maxime en Montana, waarbij 450 mensen hun 'idolen' konden ontmoeten. Nu liep die dag zoals de Meilandjes zelf ook zijn: behoorlijk chaotisch. Uiteindelijk moest er zelfs beveiliging aan te pas komen om er een einde aan te breien. 


The Biohack Project

Het zal verder niemand verbazen dat NPO1 ook deze maandagavond een heuse flop was. The Biohack Project, waarin de BN'ers deze week werden uitgedaagd om voor een langere tijd te vasten, was goed voor 246.000 kijkers. Jan Smit bleef met een nieuwe aflevering van Volendam, Een Dorp in de Eredivisie steken op 345.000 kijkers. 


Hoogte- en dieptepunten

De rest laat zich raden: De veelbesproken aflevering Vandaag Inside was deze maandag goed voor bijna 1,2 miljoen kijkers, GoedNieuws Vandaag opende zijn tweede week met nog slechts 71.000 kijkers. Van Roosmalen en Groenteman deed het daarentegen wel goed: met 388.000 kijkers zelfs iets hoger dan vorige week. Voor Antoinette Hertsenberg en haar team is het nu echt tijd voor taart. Radar trok 687.000 kijkers naar NPO2. Dat is dus het driedubbele ten opzichte van 'concurrent' NPO1 om 20:30 uur.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over