De TV van gisteren: Reality troef op dinsdagavond

11 januari 2017 08:57 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 5

Waar een beetje ophef al niet goed voor is: de real life soap van Peter Jan Rens en Virigina werd in de tweede week een beetje beter bekeken dan de 341.000 mensen die getuige waren van de start.

Youp van 't Hek sprak er schande van in zijn NRC column en dat leidde tot heel wat media aandacht. In totaal zaten 344.000 mensen klaar voor de perikelen van het aanstaande koppel. In deze aflevering ging Virginia bruidsjurken passen, besloot de 23-jarige moeder van twee kinderen in het wit te willen trouwen én zeker 10 kilo af te willen vallen.

Afbeelding

Ondertussen maakte Peter Jan er thuis een potje van, waardoor de aanstaanden slaande ruzie kregen. Virginia vond Peter Jan een fantast en een narcist die multimiljonair had kunnen zijn als hij niet zo slordig was geweest. Het liet Rens koud.

De media aandacht voor Peter Jan Rens & Virginia straalde echter niet af op My first holiday dat met 285.000 kijkers behoorlijk inleverde in vergelijking met de 370.000 kijkers bij de start. Ditmaal viel vooral de reis naar Parijs op van Jan en Corinne, die allebei gek zijn van Disney en de Efteling. Een bezoek aan Disneyland Parijs om te knuffelen met Mickey Mouse was één van de hoogtepunten in het tripje van deze dertigers.

Maar het mooiste moest nog komen: Jan vroeg zijn Corinne ten huwelijk en dat ging zo aandoenlijk dat Twitter smolt.

Vier handen op een buik schokt kijkers

RTL 5 is niet de enige zender die onthutsende realityseries uitzendt op dinsdagavond. Patty Brard dook op in Vier handen op een buik en 389.000 kijkers waren getuige van Patty's pogingen het leven van aanstaande ouders Michelle en Michael-Angelo op de rit te zetten. Brard deed haar best, maar uiteindelijk werd de kleine Mylene door de kinderbescherming uit huis geplaatst. Dat hakte er behoorlijk in bij de kijkers.

 

NPO 1 wint de avond

Zoals gewoonlijk op dinsdag had NPO 1 de beste kaarten in handen op primetime. Opsporing verzocht scoorde ruim 1.37 miljoen kijkers, Opgelicht was met 1.68 miljoen de winnaar van de avond. Een nieuwe Rijdende rechter: wordt vervolgd slaagde er daarna in 1.45 miljoen kijkers te bekoren. Jinek wist op de late avond met een riante 837.000 kijkers RTL Late Night op afstand te houden dat het moest doen met 760.000 belangstellenden. Beide talkshows stonden stil bij Obama's laatste speech, maar Eva had een geheim wapen: de killerbodies van Henry Schut en Maxim Hartman. Die gooide ze dan ook graag in de strijd.

Afbeelding

Maar of de strijd tussen de twee heren er echt zo fel aan toe gaat als ze heren beweren?

Meer over