De TV van gisteren: Record voor Floortje naar het Einde van de Wereld

Floortje Dessing heeft een flink kijkcijferrecord te pakken. De blonde reizigster begon haar seizoen met 2,9 miljoen kijkers. Dat was natuurlijk mede te danken aan Boer zoekt vrouw dat voor Floortje werd uitgezonden.

's Middags maakte Floortje zich nog een beetje zorgen over wat de avond zou brengen.

Voor de eerste nieuwe aflevering van Floortje naar het einde van de wereld, was ze afgereisd naar het verre eiland Wrangel waar ze op bezoek ging bij een sympathieke Russische ranger die het erfgoed daar beschermde. En dat leverde weer mooie beelden op en 2,9 miljoen kijkers. Tot nu toe stond het record op de seizoensafsluiter van vorig jaar. Toen trok ze 2,3 miljoen fans.

Boer zoekt vrouw

Voorafgaand aan Floortje was het tijd voor de speeddates in Boer zoekt vrouw en dat programma trok maar liefst 3,8 miljoen kijkers. Geen record, maar wel heul veul. Boeren Riks, Ollke, Herman, Marc en David mochten vijf vrouwen selecteren voor hun dagje uit volgende week en dat was genieten geblazen.

Er is nog wel een mysterie dat opglost moet worden. Want inderdaad, wat hangt er achter boer Herman?

Kamergotchi

NPO 1 had al met al een superavond, toch hield Arjen Lubach zich prima staande in al dat geweld. Naar zijn Zondag met Lubach keken 924.000 mensen en dat is maar ietsjes minder dan vorige week. Arjen Lubach introduceerde de Kamergotchi een app waarbij je een kamerlid levend moet zien te houden tot de Tweede Kamerverkiezingen en die sloeg behoorlijk aan.

RTL 4

RTL 4 heeft het natuurlijk niet makkelijk met de concurrentie van de Publieke Omroep. Moordvrouw (1,2 miljoen) leverde een paar honderdduizend kijkers in. Undercover in Nederland op SBS 6 ging nog best aardig en kwam uit op 828.000 kijkers. Met Alles mag op zondag op RTL 4 ging het minder goed. (676.000), maar dat had misschien een andere reden.

Meer over: