De kijkcijfers van donderdag 25 juli 2019

De TV van gisteren: Ridderserie Floris met Rutger Hauer in trek

26 juli 2019 08:49 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© NOB
Het overlijden van Rutger Hauer houdt televisiekijkend Nederland bezig. De NPO zond donderdag een herhaling van Floris uit en de ridderserie met Hauer in de hoofdrol bleek met 609.000 kijkers direct een kijkcijferkanon.

Floris deed het daarmee beter dan De Heineken Ontvoering. De film uit 2011 over de kidnapping van de beroemde biermagnaat Freddy Heineken trok 205.000 kijkers. Donderdag werd ook de documentaire Bond, blue eyes over Rutger Hauer uitgezonden. Om 16.00 uur keken daar slechts 46.000 mensen naar, wat waarschijnlijk te maken heeft met de hittegolf waar Nederland momenteel mee kampt.

De slimste mens

Naast de programma's waarin Rutger Hauer zijn opwachting maakte, was De slimste mens na de journaals weer het best bekeken programma van de dag. De kijkers zagen hoe Eveline van Rijswijk een plant en een likdoorn door elkaar haalde en Cyriel Directie redde het vege lijf in de finale door het tactisch slim te spelen en met vier seconden op de klok zijn tegenspeelster Dunya Khayame wist weg te spelen door een antwoord te geven over totempalen. Dat was genoeg om ook vrijdag weer in een van de drie stoelen van De slimste mens plaats te mogen nemen. Eveline van Rijswijk was overigens de slimste van de dag. Dat kwam vast door de zes extra vakken die ze volgde op school.

RTL

Tour de Celeb, waarin BN'ers als Erik Dijkstra en Nicole Buch een van de zwaarste etappes van de Tour de France fietsten voor de Nierstichting, trok 402.000 kijkers. RTL 4 had ook een aardige avond. Het Spaanse Dorp: Polopos was goed voor 501.000 kijkers, terwijl Help mijn man is klusser daarna 451.000 mensen wist te boeien.

Meer over