Bijna 2 miljoen kijkers

De TV van gisteren: Robert ten Brink heer en meester op kerstavond met All You Need Is Love Kerstspecial

25 december 2023 08:44 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© Still RTL
Het is de All You Need Is Love Kerstspecial die wederom de meeste kijkers weet te trekken op kerstavond. 1.974.000 mensen zaten zondagavond klaar voor alle emotionele verhalen en tranentrekkende herenigingen.

Als we kijkers op X, voorheen Twitter, mogen geloven had Robert ten Brink met zijn programma de eerste tranen al voor de eerste commercialbreak voor elkaar.

Studio

Toch blijft de roep om de studio nog doorklinken op X. Robert vertelde zelf eerder dat hij deze nieuwe versie ook wel fijn vindt. Kijkcijferexpert Tina Nijkamp vindt dat de versie dit jaar beter was dan vorig jaar en het beter gemonteerd was waardoor ze de studio minder miste. Toch blijven kijkers hopen dat de studio volgend jaar wel terugkeert. 

Frits Sissing en André Rieu

Presentator Frits Sissing stond met Maestro geprogrammeerd om half negen gevolgd door André Rieu met kerst in Maastricht om half tien. En het is André Rieu die de meeste kijkers weet te boeien op NPO1. Hij scoorde 1.195.000 kijkers en Maestro 972.000. Het leek erop dat de jury een soort kerstgedachte mee liet wegen in de puntentelling bij Maestro en dat zorgde voor frustraties bij de kijker. 

Meilandjes

De familie Meiland reisde af naar Londen in hun kerstspecial dit jaar. 646.000 kijkers stemden af op het programma om te zien hoe Erica onder meer haar koffer vergat. Dit aantal kijkers is vergelijkbaar met vorig jaar. 

Top 2000 aftrap

En dan was er gisteravond de aftrap van de NPO Radio 2 Top 2000. Bart Arens trapte het geheel wederom af met een mash-up. Hier keken 546.000 kijkers naar.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over