Emotionele taferelen

De TV van gisteren: Roxeanne Hazes bijzonder openhartig in Beste Zangers

12 augustus 2022 08:35 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© AVROTROS still
De zomer mag dan nog in volle gang zijn, toch was dat gisteravond amper aan de kijkcijfers te merken. Kijkers zapten namelijk massaal tussen Beste Zangers, Denkend aan Holland, De Slimste Mens en B&B Vol Liefde.

Toch moet Beste Zangers wel wat inleveren. Waar het programma afgelopen jaar nog startte met 1,18 miljoen kijkers, bleef het dit jaar steken op 875.000 kijkers. 

Beste Zangers

In deze seizoensopener van alweer het vijftiende seizoen Beste Zangers stond Roxeanne Hazes centraal. Hoewel zij haar familiezaken meestal privé houdt (in tegenstelling tot anderen), was ze in deze uitzending juist bijzonder openhartig. Zo vertelde ze tussen de liedjes door meer over eenzaamheid, heimwee, het opgroeien als 'dochter van' en over de periode kort na het overlijden van haar vader waar ze het moest stellen zonder moeder Rachel 

Deze openhartigheid ging ook bij de meeste kijkers niet onopgemerkt voorbij. Veel mensen lieten weten oprecht verrast te zijn door de kracht van Roxeanne.

B&B Vol Liefde

Ook in de diverse bed & breakfasts van de RTL4-zomerhit B&B Vol Liefde viel er gisteravond weer een hoop te beleven. Zo zagen de 671.000 kijkers onder meer hoe Harmjan zich op glad ijs begaf door iets teveel kruiden aan de pasta toe te voegen en waren de tranen bij Martijn uit Portugal na het gedwongen vertrek van Simone weer opgedroogd. Hij kreeg namelijk bezoek van zijn 'absolute nummer één' uit de filmpjes: Fenna. Zou dit nu de match zijn waar hij al die tijd naar heeft gesmacht?

Denkend aan Holland

Verder keek de tv-kijker gisteravond dus vooral nog naar De Slimste Mens (1,2 miljoen), Ik Weet Er Alles Van (711.000) en de tweede aflevering van Denkend aan Holland (1,18 miljoen). In die laatste koersten publiekslievelingen Janny van der Heijden en André van Duin af naar Zeeland waar ze zich natuurlijk te goed deden aan al die lekkernijen. Denk maar aan Zeeuwse boterbabbelaars, chocolade, biertjes en... oesters. Al is de vraag of André echt zo blij wordt van die laatste. 

Herhalingen op SBS6

SBS6 daarentegen kan de komende tijd de kijkcijferlijst maar beter overslaan. De zender bleef namelijk ook gisteravond met herhalingen van onder meer Diepe Gronden (32.000) en Je Huis op Orde (110.000) de zwakste schakel onder de tv-zenders. Enkel Hart van Nederland (395.000) en Shownieuws (352.000) wisten de kijkcijfertop-25 te bereiken. 

Meer over